JEDINÝ ČESKÝ PODCAST
O AUSTRÁLII A NOVÉM ZÉLANDU

U příležitosti 10. ročníku vzniká podcastová série „Aussie & Kiwi“! Jediný český podcast o Austrálii a Novém Zélandu. Jednotlivé epizody vychází od dubna 2023 přibližně jednou měsíčně a k poslechu budou kdykoli na této stránce nebo na Spotify.

O životě Down Under, o přírodě a o tom, co ji ohrožuje, o historii, společnosti a lidských právech i postavení menšin. Řada lidí o návštěvě zemí protinožců jenom sní. Ve škole se jejich historii a geografii není čas věnovat (sláva všem výjimkám) a ve zprávách se objevují kuriozity nebo extrémní počasí. Rozebereme se zajímavými hosty témata, která k Austrálii nebo Novému Zélandu bytostně patří. Vydejte se na cestu k protinožcům a užijte si autentický sound design nebo filmové ukázky, které dotváří atmosféru každé epizody.

Budeme rádi, když o podcastu dáte vědět přátelům a lidem, které Austrálie nebo Nový Zéland zajímají. Epizody budeme připravovati v anglickém znění.

Julie, Markéta a David


Těšíme se na Vaše náměty na e-mailu
info@aussiefilmfest.cz!

TRAILER

Austrálie a Nový Zéland očima zajímavých osobností. Život, kultura a příroda protinožců ve vašich uších. 10. ročník festivalu Aussie & Kiwi Film Fest se blíží a vy už teď můžete Austrálii a Nový Zéland objevovat díky speciální podcastové sérii se zajímavými hosty.

MÝTY A ZAJÍMAVOSTI ANEB CO JE AUSSIE A KIWI?

Co si představíte, když se řekne Austrálie nebo Nový Zéland? Čím jsou unikátní zvířata, která žijí pouze v tomto koutě zeměkoule, kolik klokanů je v Austrálii na jednoho člověka, kolik ovcí na jednoho Novozélanďana a jak je to s jedovatými zvířaty. Co jsou mýty a co fakta? 

ABORIGINCI A JEJICH KULTURA NA FILMOVÉM PLÁTNĚ

Poznejte Austrálii prostřednictvím filmů! Jak australští filmaři a filmařky nahlíží na dějiny vlastního národa? Které filmy vzaly dech zahraničnímu publiku? A jaké snímky ukazují odvrácenou tvář australské společnosti?

FENOMÉN RUGBY: DISCIPLÍNA A FAIR PLAY

Nový Zéland je ve světě známý i díky rugby – sportu, ve kterém excelují. Hráči navíc před zápasy okouzlují publikum maorským bojovým tancem haka. Jaká je historie rugby a v čem je tento sport výjimečný? Co pro rugby znamenají hodnoty jako čest, disciplína a fair play?

OCEÁNY JSOU PLÍCE PLANETY, STÁLE O NICH MOC NEVÍME

Oceány mají významnou roli pro život na planetě Zemi, přesto o nich víme pramálo. Lidé svým chováním ovlivňují život v oceánech a oceány mají zase vliv na život člověka. Co je nejvíc ohrožuje? Jak současná situace dopadá na komunity žijící v jejich blízkosti? Měl by i hlas Česka ovlivňovat dění v oceánech?

VÁNOČNÍ BARBECUE NA JIŽNÍ POLOKOULI

Vánoce v Austrálii a na Novém Zélandu se slaví v létě. Takže žádné bílé Vánoce a těžké jídlo, ale plavání v oceánu a grilování. Jak teplé počasí ovlivňuje jejich vánoční zvyky? A jaké filmy Australané o vánočních prázdninách sledují?

Přejít nahoru